Zobna kirurgija in moje težave z zobmi

Že od malega imam spodnjo čeljust naprej, vendar nihče na to ni polagal pozornosti, mene pa je vedno to malo motilo. Bila sem nesrečna, ker sem vedela, da je moja čeljust preveč naprej in da tako ne bi smela biti. Sedaj sem odrasla in mi je zobna kirurgija pomagala, da sem začela te stvari reševati. 

Priznam, da sem bila presrečna, ko sem se odločila, da mi bo pomagala zobna kirurgija, hkrati pa sem bila precej prestrašena, ker sem vedela, da ne bo lahko. Ko sem prišla na prvi pregled, sem dobila navodila, da moram čeljust slikati, ker se bomo lahko šele takrat naprej pogovarjali. Že na prvem pregledu pa so videli, kako je moja čeljust naprej in kako imam zaradi tega nepravilni ugriz in moram reči, da je zobna kirurgija zame prava, ko je poskrbela za moj pravilni ugriz. 

Še danes se sprašujem, kako to, da noben zobozdravnik ni predlagal staršem rešitve, ker je moja čeljust bila vedno bolj naprej in bi se lahko to lažje rešilo v dobi odraščanja. Da bi krivila starše, jih enostavno ne morem, kajti niso zobozdravniki. Oni so naredili svoje delo, ko so me peljali k zobozdravniku, potem pa je bilo odvisno od njih, kaj so naredili in niso naredili prav nič. 

Tako je sedaj zobna kirurgija poskrbela za moj pravilni ugriz. Lahko rečem samo to, da ni bilo lahko, da je trajalo, da sem prišla do svojega pravilnega ugriza, ampak se je splačalo. Seveda je zobna kirurgija vedela, kaj počne in jaz sem ji popolnoma zaupala. 

Če imate resne težave z ugrizom ali zobovjem, je zobna kirurgija pravi naslov, oni se vam bodo posvetili in ugotovili, kaj je narobe in seveda skušali rešiti v najboljši možni meri. Če bi to vedela, bi jih že prej kontaktirala. Vse ima svoj čas in namen. Je že tako prav, da je zame zobna kirurgija prišla na vrsto šele zdaj.