Prstani nepogrešljivi del vsake zapeljive in zapeljivega moškega

Modni dodatki so nekaj kar je nujno, da je naš stil dovršen in še toliko bolj unikaten. Med najbolj priljubljene in najbolj uporabljene modne dodatke zagotovo sodijo prstani, ki so primerni za vse vrste modnih stilov.

Že v antiki so poznali in izdelovali modne dodatke, kot so prstani, uporabljeni pa niso bili samo za okrasitev vendar tudi za poročanje, kot to poznamo tudi danes. V velikem porastu so zaročni in poročni prstani, saj ljudje s tem na nek način zapečatijo svojo vezo in tako še dodatno potrdijo svojo vezo.

Prstani nepogrešljivi del vsake zapeljive in zapeljivega moškega

 

S časoma zlati prstani porumenijo

Kot je vsem dobro znano je zlato plemenita kovina, ki je v naravi najdena v rumeni barvi. Z različnimi in dovršenimi tehnološkimi postopki je možno pridobiti tako imenovano belo barvo zlata, ki pa je prvotno še vedno rumena kovina. Da bi dobili belo barvo zlata je potrebno zlatu dodajati različne kovine, ki vsebujejo belo barvo. Največkrat dodane kovine k zlatu so : cink, srebro, platina in paladij.

Prav tako pa se uporablja za doseganje lepe bele barve zlata z rodijevo koplejo. Na takšen način so tako zlati prstani veliko lepše in svetlejše barve. Velikokrat se zgodi, da prstani porumenijo tudi zaradi vremenskih vplivov ter ph-ja same kože.

 

Kako izbrati pravo velikost prstana?

Če kupujete prstan zase potem je najbolj priporočljivo, da si pomagate s kakšnim koncem vrvice saj boste tako lahko enostavno izmerili obseg vašega prsta. Ko pride do nakupovanja ali pa izbiranja prstanov za druge osebe, znajo prstani povzročati kar precej težav, namreč oseba nikoli ne ve ali bo velikost samega prstana ustrezala ali ne.

Vendar tudi napačna izbira ni tako huda in nepopravljiva, namreč prstani se lahko prilagajajo oziroma jih je možno širiti in manjšati. To opravi vsak izkušen zlatar in tako poskrbi za popolno prileganje.