Kako odreagirati, če se pojavi ganglion

Tako je to, ko nas preseneti nekaj na našem telesu, kar ne bi smeli imeti, eden izmed teh je tudi ganglion, ki nas lahko preseneti na sklepih, velikokrat se pojavi na zapestju. Sam sem imel to izkušnjo z ganglionom in lahko rečem, da sem bil kar prestrašen, dokler me zdravnik ni pomiril. 

Začel sem spreminjati svoje življenjske navade in se začel ukvarjati z fitnesom, na kar sem en dan opazil zatrdlino, ki je bila mehka in dokaj ne boleča, seveda kot laik sem bil zmeden in šel do zdravnika, kar hitro sem bil pomirjen, ker mi je zdravnik rekel, da gre za ne nevarno zatrdlino, ki se ji reče ganglion in da se ne potrebujem obremenjevati. 

Tako je zatrdlina  na hrbtišču zapestja bila kar velika in meni osebno je bila kar moteča. Zdravnik mi je vse lepo razložil, da se ganglion lahko odstrani z punkcijo ali pa operacijsko, vendar se zatrdlina po vsej verjetnosti vrne. Najboljše kar mi je priporočal je to, da bi ganglion počil sam, kajti v tem primeru je manj možnosti, da se mi povrne. Priporočal mi je, da si zapestje in ganglion masiram toliko časa, da poči. Malo za šalo, malo za res, je rekel, da so včasih po njemu udarili z knjigo in tako je počil. Bistvenega pomena je da poči in tako se ga rešimo. 

Takoj mi je bilo vse skupaj briljantno jasno, ganglion sem dobil ker sem se začel ukvarjati z fitnesom in je bilo moje zapestje preobremenjeno, sedaj pa je najvažnejše, da ne rabim iz tega delati paniko, vendar bom počakal in si zadevo masiral in upal, da čimprej poči. Da bi uporabil knjigo, še nekako ne morem, če pa bom videl, da ganglion vztraja pa bom mogoče poskusil tudi to, vendar skrajno upam, da mi tega ne bo potrebno početi, če pa že, bom raje prosil drugega, da to naredi namesto mene, ker ne vem, če bi sam lahko.