Diabetes prinese ogromne posledice na stil življenja

Glede na to, da je moj stari oče imel sladkorno bolezen oziroma diabetes, sem se odločil, da bom to bolezen malo pobrskal na spletu. Tako pa bi se lahko malo naučil o temu, poleg tega pa bi tudi lahko videl, kako diabetes vpliva na mojega starega očeta.

Tako pa sem najprej izvedel, da je diabetes bolezen, ki se lahko pojavi v dveh tipih, tip 1 in tip 2, kjer se en pojavi že v otroštvu ali najstništvu, drugi pa kasneje v življenju. Glede na to, da pa je on imel diabetes že kot otrok, je imel diabetes tipa 1. Tako pa sem se zato odločil, da bom malo pogledal, kakšni so simptomi, ki jih prinese diabetes tipa 1.

Diabetes prinese ogromne posledice na stil življenja

Tako pa sem ugotovil, da so znaki tega tipa, povečana žeja in pa apetit. Nato pa me je presenetilo, da je kljub povečanemu apetitu, zelo pogosta izguba teže. To pa mi je bilo malo čudno, saj mi ni bilo jasno, kako lahko izgubimo telesno težo v primeru, ko imamo povečan apetit.

Prav tako pa je pogosta tudi utrujenost, saj telo ne mora porabljati sladkorja, tako kot bi ga zdravo telo, kar pa pomeni, da telesu primanjkuje energije, saj je sladkor glavni vir energije. S tem pa je lahko tudi pogosta slabost in pa morebitno bruhanje, kar pa je že morebiten znak kakšnih zapletov, kjer pa je dobro, da se oglasimo pri zdravniku.

Tako pa sem se s to raziskavo ogromno naučil o učinkih, ki jih ima diabetes na človeka in si ne predstavljam, da bi to imel jaz že v otroških letih. Tako pa sedaj veliko bolje razumem, skozi kaj vse je moral iti moj stari oče, ki je to prenašal celotno otroštvo in tudi sedaj. Zato pa tudi jaz redno preverjam, ali se mi pojavijo kakšni znaki, ki bi ciljali na diabetes, saj je ta bolezen lahko tudi gensko prenosljiva.