Barvite podložke za izdelavo umetnin

Prijatelj me je povabil na njegovo razstavo umetnin, nisem pa vedel, da bodo glavno besedo imele barvite podložke.  Verjetno ste že videli marsikatero umetnino od tistih kipov, ki jih lahko vidite na mestnih trgih in prečudovitih slik v muzejih pa vse do malo bolj drugačnih umetnin v obliki izklesanih kamnov in grafitov. Toda v zadnjem času so umetniki vse bolj vsestranski in pri svojem ustvarjanju uporabljajo vse več običajnih predmetov in tak je tudi moj prijatelj.

Skratka kaj hitro je prišel dan njegove razstave in seveda sem se na to ustrezno pripravil, tako da sem malo pogledal njegov Facebook profil, kjer pogosto objavlja različne umetnine ali pa fotografije, ki šele prikazujejo njegovo ustvarjanje. Toda na njegovem Facebooku v tem primeru ni bilo nobenih novih fotografij, le nekaj fotografij iz njegovega vsakdanjega življenja.

Prijateljeve razstave sem se  tudi veselil ker so njegove razstave znane po izjemno dobri pogostitvi. In sem šel. In ob prihodu sem stopil v prostor in pričakoval nekaj popolnoma odbitega, ko me je presenetil običajni pogled na lepo urejen prostor brez nobenih kipov ali postavitev temveč z preprostimi slikami, ki so visele na zidovih.

In ko sem že mislil, da je moj prijatelj spremenil svojo umetniško smer sem stopil bližje prvi sliki in videl da to ni barva. Ne, moj prijatelj je za umetniško oblikovanje uporabil barvite podložke. Ja uporabljene so bile podložke, ki jih drugače uporabljamo pri vijačenju vijakov in varovanju matic. Toda prijatelj je nekje videl, da obstajajo barvite podložke in to izkoristil pri svojem umetniškem oblikovanju. In da ne boste mislili, da je to bil nek preprosto kolaž. Od daleč so motivi na slikah res izgledali, kot bi bili narisani s čopičem, šele ko nekdo stopi bližje umetniški sliki lahko vidi, da so na sliki uporabljene podložke.